top of page
  • Yazarın fotoğrafıElif Bingöl

2023 EN TREND 8 SAÇ MODELİ

Güncelleme tarihi: 7 Şub 2023

2023'te, bazılarını yeni göreceğİmİz, bazılarını ise 2022'de zaten bolca gördüğümüz bazı saç kesimi ve modelleri oldukça trend olacak. 2023 moda showları ve ünlülere bakarak bu sene en çok katlı, kahküllü kesİmler ile, ya çok kısa ya da orta uzunluktakİ saçların trend olduğunu görüyoruz. Ben de bu kesim ve modeller arasında en çok öne çıkan 8 modeli lİsteledim:



1- The Octupus / Ahtapot

Bu model tepesi kısa ama altlara doğru ahtapot şekline bezeyen katlı uzun kesim. En çok ilgimi çeken ve denemek istediğim kesim bu ama hakkıyla uygulayabilecek bir kuaför bulacak mıyım ya da gerçekten severek kullanır mıyım konularında endişelendiğim için şimdilik sadece hayranlıkla izliyorum.


Bu modelin daha kısa kesilmiş versiyonları da var, 80'lerde erkeklerin sıklıkla kullandığı Mullet adlı bir modeli andırıyorlar.


2- Kahkül



Emily in Paris’teki Emily, Wednesday dizisindeki Wednesday karakteri bu modanın şu anki öncüleri.




Uzun saçlarda olduğu kadar bob kesimlerde de kahküller bu sene çok moda olacak. Uzun kahküller kadar, kaş ve gözleri öne çıkaran kısa, minik kahküller de oldukçe trend.



3- Butterfly Bangs / Kelebek Perçem


Yüzün iki yanına doğru açılan hacimli perçemler de oldukça moda. 2022'den devraldığımız bu model, adını kelebeğe benzerliğinden almış. Yüzü çok güzel çerçeveliyor. Hacimli durduğunda daha da güzel oluyor bu nedenle çok ince telli saçlara tavsiye eidlmiyor ama ben yine de

bir deneyeceğim.





4- Wolf / Kurt

Adı gibi gerçekten vahşi bir kesim. Wednesday karakteri kahkülleri trendy yapadursun, karaktere hayat veren oyuncu Jenna Ortega şu ara bu saç kesimi ile oldukça dikkat çekiyor.



5- Pixie



Zamansız diyebileceğimiz bir saç kesimi olan Pixie, feminenlikle grunge stilin birleşimi bence. Aynı zamanda çok iddialı bir model ve özellikle 2023 defilelerinde çok sık görüyoruz. Ünlülerden en çok hoşuma gidenler ise Zoe Kravitz ve Emma Watson.



6- Bixie


Pixie ve Kahküllü katlı kesimi birleştirince Bixie ortaya çıkıyor. Yani kahküllü, kısa ve katlı bir kesim. Aşırı şeker bir kesim bence. Kiminde çok feminen, kiminde ise çok tomboy gibi duruyor.

Bu modeli de sıklıka göreceğiz.





7- Ortadan Ayrık Bob


Bu yılın moda show’larında en sık gördüğüm model bu. Son derece sade, modern ve cool.




8-Hollywood Glam

Son zamanlardaki ödül törenlerinde eski Hollywood yıldızlarının sitilini sık sık görmüştük. Elle Fanning ve Zendeya 2022 Emmy ödüllerindeki saçları ile bu akımın temsilcileriydiler.



Şimdi bu moda kırmızı halıdan çıkıp günlük hayata da girdi. Zara’nın 2023 yeni sezon ürün çekimlerinde bile kullanıldığını görüyoruz.




46 görüntüleme0 yorum
bottom of page